Har du tenkt over at designet på nettsiden din også er en stor del av brandingen din?
Brandingen for businessen består ikke bare av fargene du bruker og fontene du har valgt. Hele nettsiden din er en del av brandingen din. Måten du har organisert den på. Bildene du bruker. Headeren din. Og mye, mye mer.
Jeg vet at mange synes design på nettsiden er vanskelig. Og det er egentlig ikke så rart, fordi du har så utrolig mange valg. Hva er bra? Hva er dårlig? Hva bør man gjøre, og hva må du unngå?
Bare fordi du kan gjøre noe, for eksempel bruke 10 forskjellige fonter, betyr det jo ikke at du bør gjøre det.
Så hva bør du gjøre?
Dette innlegget er det sjette i en serie om branding. Her finner du alle innleggene:
- Hva er branding – og hvordan gjør du businessen din til en sterk merkevare?
- Hva skal businessen hete? Slik finner du det perfekte navnet
- Alt du trenger å vite om hvordan du lager en fantastisk logo til businessen din
- Slik velger du de riktige fargene til businessen din! Stor guide med alt du trenger å vite
- Slik velger du de riktige fontene til businessen din! Stor guide med mange eksempler
- Designet på nettsiden din er viktig! Her er 25 designtips som vil gjøre den bedre
- Den ultimate guiden til branding på sosiale medier
- Hva gjør du når du ikke liker nettsiden og businessen din lenger? 6 tegn på at du trenger en rebranding
Alle liker forskjellige ting, og du kommer aldri til å tilfredsstille alle. Du kommer aldri til å lage en nettside som absolutt alle synes er feilfri. Sånn er det bare.
(Det gjelder forresten alt i livet. Derfor bør du ikke bør bry deg om hva andre mener.)
Men det finnes noen ting du kan gjøre for å legge til rette for at så mange som mulig liker nettsiden din når de kommer inn på den. For at den fremstår så bra som mulig.
Alle disse tingene er elementer du kan endre ganske raskt og ganske enkelt. Jeg vil ikke at du skal gå glipp av lesere bare fordi du har gjort noen enkle feil med designet. Ta grep nå, gå igjennom listen og fiks det som må fikses!
Her er 25 designfeil du gjør på nettsiden din, og hvordan du kan fikse dem!
1. Du har ingen header eller dårlig/rotete header
Headeren er feltet i toppen av nettsiden. Det er det første leserne ser når de kommer inn. Derfor bør den være ordentlig bra!
Du må laste opp logoen din eller en header som er laget for nettsiden din, og bildet du laster opp må være i god oppløsning. Det må være skarpt, og det må være pent å se på og lett å forstå.
Det må heller ikke være for stort, så det går for langt ned på siden. Da er headeren din det eneste folk ser når de kommer inn på nettsiden uten å scrolle. De får ingen verdi (for eksempel blogginnlegg eller en freebie) med en gang, og da klikker mange seg bort.
Fiks:
Ikke ha for mange elementer i headeren. Det enkleste er å bare bruke logoen, men hvis du skal ha flere elementer må bildet fortsatt være enkelt og pent. Ikke for mange detaljer. Du må også lage bildet lavere.
2. Du har for mange farger og rotete bruk
Farger er gøy, og du tenker kanskje at mange fine farger gir en fin nettside. Du bruker heller ikke fargene bevisst. De har ikke faste jobber eller roller, som guider leseren og hjelper dem til å forstå innholdet. Resultatet blir en rotete nettside.
Fiks:
Velg 3-5 farger og hold deg til dem. Gi dem faste jobber. En kan være hovedfargen som brukes på 70% av nettsiden. Bruk de andre fargene til støttejobber, for eksempel rammer, bakgrunner og knapper. Vær konsekvent, sånn at leserne lærer hva fargene betyr.
3. Du bruker for mange fonter
Akkurat som med farger, kan du også bruke for mange fonter. Jeg skjønner det, fonter er gøy. Men mange fonter skaper et veldig rotete inntrykk. Det blir vanskelig for leserne å navigere seg rundt og forstå innholdet.
Fiks:
Velg 2-3 fonter og hold deg til dem. Gi dem faste jobber, slik at leserne forstår innholdet. Bruk samme fonter til faste jobber. En til logo, en til titler og eventuelt en til selve blogginnlegg-teksten. Eller bruk den samme til titler og blogginnlegg.
4. Du bruker ikke deg selv i brandingen
Du synes kanskje det er ubehagelig å ha et bilde av deg selv på nettsiden? Du liker kanskje å holde deg i bakgrunnen? Det er forståelig, ikke alle liker å vise seg frem.
Men sannheten er at du er en veldig stor del av brandingen til bloggen din, og leserne dine vil vite hvem du er.
De får et mye mer personlig forhold til nettsiden og businessen din hvis de også får et bilde av hvem du er. Det er jo din personlighet som skaper businessen.
Fiks:
Få noen til å ta et fint bilde av deg og legg det inn i høyrespalten eller et annet sted på forsiden. Det trenger ikke være så stort, men et bilde der du smiler og møter leserne vil være veldig verdifullt for nettsiden din.
5. Du har gamle innlegg som ikke passer inn
Du har gjort arbeidet med brandingen og laget en målgruppe og kjerneleser. Da er sjansen stor for at bloggen din har gamle innlegg som ikke lenger passer inn. De ligger der og forstyrrer det nye bildet du bygger. De skaper forvirring og gjør at bloggen fremstår ufokusert.
Fiks:
Slett dem! Hvis de ikke bygger opp under det bildet du vil gi leseren, så er det ingen poeng i at de er der. Hvis du synes det er skummelt å slette dem, kan du begynne med å avpublisere dem. Da ligger de fortsatt i systemet ditt til du sletter dem.
6. Du har en mal som ikke fungerer
Du valgte en mal da du begynte å blogge eller satte opp nettsiden og egentlig ikke visste helt hva du ville og trengte. Nå fungerer den ikke lenger til ditt behov, men du tør eller klarer ikke å bytte.
Det er helt nødvendig at malen din fungerer for deg og ditt behov. Har den mulighet til å legge inn slideshow hvis du trenger det? Bruker du mye video? Fungerer det bra i malen? Eller kanskje du vil ha kategorisider?
Fiks:
Ikke vær redd for å bytte mal. Det virker skummelt, men det er faktisk ganske enkelt. Definer hvilke funksjoner som er viktige for deg.
Bruk god tid på å se på maler og preview, og vurder gjerne å kjøpe en mal i stedet for å bruke en gratis. Maler som koster litt har som regel mange flere muligheter og funksjoner, og du slipper at mange andre bruker akkurat samme malen.
Ta backup, og installer den nye malen. Beregn å bruke litt tid på å tilpasse alt innholdet og sannsynligvis laste opp nye bilder med andre mål.
7. Du har bilder som ikke passer til brandingen
Bildene i blogginnleggene og på forsiden av nettsiden er en stor del av brandingen, men de passer ikke inn. De har ikke fargene dine, og fontene du bruker til å skrive på bildet varierer fra gang til gang. Det skaper et rotete uttrykk.
Fiks:
Lag deg maler som inneholder den fonten du har bestemt skal være til bilder og støtteelementer, og legg inn riktige fargekoder til dine farger. Da bruker du alltid riktig font og farge. Du kan lage maler på for eksempel canva.com.
Les mer: 12 ting du kan lage i Canva for å jobbe mer effektivt i businessen din
Hvis du tar bilder selv, kan du sørge for at du alltid har en av fargene dine i bildet, for eksempel på en duk eller et tilbehør. Du kan også brande bildene dine ved å legge på rammer i en av fargene dine.
8. Du har dårlige og/eller lavoppløste bilder
Bilder er veldig viktige for å skape interesse for innholdet ditt. Vi mennesker er visuelle, og liker å se på bilder, grafikk og video.
Derfor er det viktig at du har bilder på nettsiden din. Men bildene MÅ også være gode.
Det holder ikke lenger å ha bilder bare for å ha dem. Det må være bra bilder, og det må også være bilder med god oppløsning. Dårlige bilder med lav oppløsning må unngås!
Fiks:
Hvis du tar bilder selv, kan du lære mer og bli enda bedre. Det finnes mange videoer og saker på nettet om fotografering for gründere. Ta det som en utfordring, og bestem deg for å lære mer!
Hvis du ikke vil eller kan lære mer, kan du vurdere å bruke illustrasjonsbilder. Stock photos er blitt big business, og veldig mange gründere lever selv av å selge bilder til andre gründere.
Det er bra fordi de tar bilder som passer for oss gründere. Det er ikke illustrasjonsfoto slik du ser dem i VG. Det finnes mange gratis og mange du kan kjøpe. Google free stock photos.
Du kan også lage dine egne grafikker eller grafiske elementer på canva.com.
Les mer: 4 grunner til at du bør bruke Canva til design i businessen din
9. Bildene fyller ikke bredden på bloggen
Det kan finnes mange grunner til at bildene dine ikke er like brede som bloggen din. Kanskje har du lastet dem opp i for lav oppløsning? Kanskje er malen satt til å legge dem inn i en størrelse som er mindre enn bredden? Eller kanskje alle bildene dine har forskjellige størrelse?
Uansett hva grunnen er, så ser det bedre ut når bildene fyller bredden. Og med fyller bredden mener jeg ikke hele bredden på bloggen totalt, men hele bredden der teksten i innlegget er. Det ser ryddigere og bedre ut.
Fiks:
Finn ut hva bredden på innholdet ditt er. Du skal altså ikke ta med bredden på høyrespalten hvis du har det. Lag alle bilder til den nøyaktige bredden, og last dem opp. Sørg for at de er satt til den bredden når du setter dem inn, noen ganger velger for eksempel WordPress å sette dem inn i middels størrelse.
Du kan variere høyden på bildene, men alle bildene dine må ha samme bredde. Du kan enten beskjære bildene med et gratisverktøy, eller du kan lage en mal i canva.com som er riktig størrelse og sette bildet inn i den. Så laster du det ned og laster det opp på bloggen.
Les mer: Slik kan du redigere bildene dine – uten Photoshop!
10. Designet har rotete linjer som hopper
Du skjønner kanskje ikke helt hva jeg mener, men det handler om alle boksene og strekene på nettsiden din. Det fungerer mye bedre hvis de er på linje, slik at designet blir ryddigere.
Det kan for eksempel være at boksene som viser innleggene dine ved siden av hverandre på forsiden blir ujevne hvis en tittel er på to linjer og en er på tre linjer.
Eller at et innlegg har et bilde som er høyere enn det ved siden av. Hvis sakene ikke ligger på lik linje nedover blir det veldig rotete og vanskelig for leseren å feste blikket.
Det samme gjelder også strekene du bruker. Ha samme tykkelse på strekene som brukes til det samme.
Fiks:
Enten kan du kjøpe en mal hvor det ligger inne at boksene kommer på lik linje uansett hvor lang tittelen er, eller du kan sørge for at alle titler er cirka samme lengde. Du må også sørge for at bildene er like høye. Da kan du bruke en mal slik at det blir likt hver gang.
Sørg for at strekene som brukes har samme tykkelse.
11. Du går amok med effekter og elementer
Du har oppdaget canva.com eller lært deg Photoshop, og går amok. Du lesser på med farger, tekster, grafiske elementer som bokser, piler og andre ting. Men selv om du har lært hvordan du lager bilder eller en header og kan legge inn disse elementene, betyr ikke det at det bare er å bruke det så mye som mulig over alt.
For mange grafiske elementer både på siden og i headeren virker forstyrrende og uprofesjonelt.
Fiks:
La headeren være enkel og pen med få elementer eller effekter. Finner du noen gode elementer eller lærer å lage noe kult kan du også bruke det til bildene til blogginnleggene dine. Fordel det ut over, ikke brukt alt på ett sted.
12. Siden er nedlesset med reklame
Du har lyst til å tjene penger på nettsiden din, og har reklamer. Mange. Over alt. Og bruker du i tillegg Google Adsense og andre systemer som bare plasserer tilfeldige annonser på siden din ser de sannsynligvis ikke særlig bra ut heller. Alt dette gir en rotete nettsiden, og det er vanskelig å fokusere for leseren.
Fiks:
Det beste er selvfølgelig å droppe annonser. Men hvis du ønsker å ha annonser, bør du begrense antallet. Ikke ha dem over alt, bare fordi det er mulig.
Sørg også for at du bare har annonser som passer til innholdet ditt. Inngå avtaler med bedrifter som er relevante. Ikke reklamer for sko hvis du er bakeblogger. Ikke reklamer for klokker hvis du driver spa.
Det samme gjelder også alle “badges” og knapper du har på siden din. Slett dem! De gir leseren ingen verdi. Hvis du må ha dem av en eller annen grunn, legg dem i det footeren hvor de er mindre synlige og forstyrrende.
Les mer: 6 måter du kan tjene penger på bloggen din – og hvilken jeg mener du bør unngå
13. Høyrespalten er nedlesset med unødvendig informasjon
Det finnes mange nyttige plugins og funksjoner du kan legge inn i en høyrespalte. Bokstavelig talt hundrevis. Men du må velge, du kan ikke bruke dem alle. Og i tillegg ha annonser og “badges”.
Det blir for mye informasjon for leserne, og det blir et rot. Så selv om du ønsker å ha det der fordi det er lurt og nyttig, så blir det unyttig fordi det blir for mye.
Fiks:
Fjern og slett! Alt som ligger i høyrespalten skal være veldig verdifullt for leserne. Tenk igjennom hver eneste ting du legger inn. Har den en reell verdi? Hva gjør den for leseren? Er det bare skryt?
Generelt anbefaler jeg at du har en bio-boks (en boks med bilde og kort informasjon om deg selv), søkefelt , kategorier, påmelding til epostliste og mest leste eller populære innlegg. Det er det viktigste, mer enn det trenger du egentlig ikke.
14. Du har ingen eller få steder for e-postlisten din
Du har startet en e-postliste, og det er bra! Men du viser den ikke frem nok på nettsiden. Du tenker kanskje at høyrespalten din er veldig synlig, og har lagt påmeldingsskjema til e-postlisten din der. Og så vil du ikke mase for mye på leserne, så det holder med én boks.
Høyrespalten din er veldig synlig, men ikke så synlig at absolutt alle ser den, og alt som er i den.
Du bør ha påmelding til e-postlisten din mange steder! Du plager ikke leserne, de kommer ikke til å legge merke til dem alle sammen.
Fiks:
Legg inn påmeldingsskjema til e-postlisten din mange steder. En i toppen av nettsiden, en i høyrespalten og en i footeren. Legg gjerne inn flere i blogginnlegg hvor det passer seg også. Er det lange artikler (1500+ ord) kan du legge dem inn 2-3 ganger nedover.
Du kan gjerne lage flere forskjellige ting du gir bort mot e-posten. Da får boksene forskjellig innhold, slik at det føles enda mer som ekstra verdi hver gang de oppdager en boks.
Les mer: Slik får du leserne til å melde seg på e-postlisten din – garantert!
15. Nettsiden er ikke tilpasset mobil
Nesten samtlige som leser min nettside, leser den på mobil. Det kan jeg se i statistikken på Google Analytics. Hvis nettsiden din ikke er mobiltilpasset, har du et stort problem!
Ikke bare mister du lesere fordi det er umulig å lese innholdet ditt som en vanlig side på mobil. Men Google straffer sider som ikke er mobiltilpasset. Du havner lenger nede i søkeresultatene hvis siden din ikke er responsiv.
Fiks:
Du kan teste om siden din er mobiltilpasset her.
Hvis den ikke er det, må du endre i innstillingene slik at den blir det eller kjøpe ny mal så fort du kan. Du taper helt garantert lesere på grunn av det! Installer en mal som er responsiv, så er problemet løst. Du trenger ikke gjøre noe selv, så lenge malen er det, fikser den det selv.
16. Du utnytter ikke footeren
Footeren er kjelleren på nettsiden. Altså bunnen, det nederste feltet under kommentarfeltet og relaterte innlegg.
Det er ikke det første du ser på nettsiden, men det er allikevel et felt altfor få bruker! Det er fortsatt lesere som scroller seg ned til bunnen, og hvis du ikke legger informasjon i footeren går du glipp av muligheter til å sende leserne videre inn på nettsiden din!
Fiks:
Legg inn elementer i bunnen. Du kan ha lenker til sider som “om meg” og “kontakt”. Du kan også legge inn boks med mest leste innlegg og påmelding til e-postlisten din.
17. Siden er nedlesset med pop ups
To sekunder etter at leseren kommer inn på nettsiden din, bombarderes hun med bokser som popper opp over alt. Det er fint at du ønsker å samle e-poster eller selge noe, men å ha 5 forskjellige ting som dukker opp og maser er for mye.
Å ha en boks som ber om e-post 2 sekunder etter at de kommer inn, er heller ikke noe sjakktrekk. Leseren har jo ikke fått sjanse til å se på innholdet ditt og avgjøre om de liker deg eller ikke ennå.
Leseren kommer garantert til å bli irritert og det er rimelig stor sjanse for at han eller hun klikker seg ut av siden din.
Pop ups er omdiskutert, og mange hater det. Men fakta er at det er veldig effektivt, og det virker godt. Med riktig bruk.
Fiks:
Begrens masingen og gjør boksene så brukervennlige som mulig. Det holder med ett skjema, ikke ha flere.
Sett innstillingene på skjemaet slik at det blir minst mulig plagsomt. Ikke be leserne melde seg på e-postlisten din før de har rukket å lese saken. De fleste skjemaer har innstillinger som gjør at du kan vise det når de har vært på siden en viss tid, når de kommer til bunnen av siden, eller når de skal til å forlate siden.
Du kan også ha en litt mer diskret boks nede i høyre hjørne, i stedet for at den dekker hele siden.
18. Du møter leseren med en vegg av tekst
Det er absolutt ingenting i veien med å skrive lange innlegg, så lenge innholdet ditt har verdi. Men hvis bloggen din fremstår som en vegg av tekst mister du lesere. Det er fryktelig tungt og vanskelig å lese store felt med tekst, og du er helt nødt til å bruke avsnitt og mellomtitler godt.
Uten avsnitt og mellomtitler vet ikke leseren hvor han skal feste blikket, og kommer til å bli overveldet og klikke seg ut.
Fiks:
Ha korte avsnitt, gjerne maks 3-4 setninger. Avsnitt gir teksten luft og gjør det enklere å lese, man føler ikke at man drukner i tekst.
Du må også bruke mellomtitler for å lage pauser og gjøre innholdet scann-bart. Veldig mange lesere skanner teksten for å se om innholdet er interessant, og stopper ved innhold som virker relevant. Bruk mellomtitler til å dele inn teksten i naturlige områder, slik at leseren vet hva de kommende avsnittene handler om.
I tillegg til at det rydder teksten og gjør den mer lesbar, hjelper også mellomtitler på SEO. Men ikke bruk tagen H1, den er forbeholdt hovedtittelen. Bruk H2 og H3.
Du kan også bruke bilder, punktlister og andre elementer til å lage blikkfang og pauser i teksten.
19. Du viser ikke hvem du er og hva du kan hjelpe med
Du er en veldig stor del av brandingen til din business, og du bør helt klart vise frem hvem du er til leserne dine.
Jeg forstår at mange ikke liker å profilere seg selv, men jeg vil absolutt anbefale å i alle fall ha en profilboks i høyrespalten med et lite bilde og en kort tekst.
Leserne dine kommer til å føle en helt annen kobling til nettsiden når de får se ansiktet bak. Det gjør businessen mer personlig, og det føles ikke som en stor bedrift. Man ser og skjønner at det er en person som jobber hardt og sliter og står på.
Du må også vise frem hva nettsiden din kan hjelpe leserne med. De skal skjønne i løpet av 5 sekunder hva du gjør når de kommer inn, og det viktigste for dem er hva de får ut av nettsiden.
Fiks:
Legg inn en boks med bilde av deg selv i høyrespalten eller et annet sted på forsiden, og skriv en kort tekst under. Si noen få ord om deg selv, og hva du kan hjelpe leseren med.
20. Siden «om meg» handler om deg
Du tror at siden som heter «om meg» skal handle om deg. Du har avsnitt på avsnitt om deg selv, familien din, hva du liker og ikke liker og hva du driver på med. Men selv om du sikkert er en veldig interessant person med et spennende liv, så er det begrenset hvor interessant det er for leseren.
Det leseren vil vite når de kommer til bloggen din, er hva de får ut av nettsiden. Hvordan er den nyttig for dem? Hva vil nettsidenhjelpe dem med, eller gi dem?
Fiks:
Skriv om siden til å fokusere på leseren, ikke deg. Fortell hva du gir dem som vil hjelpe dem, eller hva de vil oppnå ved å følge bloggen din.
Skriv gjerne et par avsnitt om deg selv i bunnen for å la dem bli kjent med deg, men inngangen og hovedfokuset på ligge på leseren.
Vil du ha hjelp? Sjekk ut kurset «Hvordan skrive en god om meg-side» i nettbutikken!
21. Siden er vanskelig å finne frem i
Designet på nettsiden din betyr ikke bare hvordan den ser ut. Det handler også om hvordan siden din er å bruke.
Hvis du har en nettside som er vanskelig å finne frem i, vil det koste deg lesere. Undersøkelser viser at brukervennlighet og at siden er lett å bruke er noe av det aller viktigste for leserne.
Fiks:
Sørg for at du har en meny som raskt og enkelt lar leseren forstå innholdet og finne frem til det han eller hun er ute etter. Ha en søkeboks lett tilgjengelig, sånn at de kan søke etter det de er ute etter. Ha en kategorioversikt som lar leseren gå rett til det innholdet de er interessert i.
22. Du har altfor mange kategorier
Kategorier hjelper leseren å se hva du skriver om og finne innhold som er relevant. Men å ha 20 kategorier er ikke nyttig. Det er altfor mye. Du trenger ikke en kategori til hvert enkelt tema på bloggen din.
En stor bolk med kategorier vil bli for detaljert og blir overveldende for leseren, og de vil ignorere den.
Fiks:
Samle innholdet ditt til hovedkategorier. Mange innlegg kan ligge sammen under en mer generell kategori. Begrens så mye du kan, du bør ha under 10 kategorier. Aller helst bør du ha maks 8. Du kan spesifisere innholdet mer ved å legge inn mer konkrete tags/stikkord.
Å begrense det til 4-8 kategorier vil også tydeliggjøre hva du skriver om, hva nisjen din er.
23. Du har stikkordsky i høyrespalten
Det var en periode alle skulle vise stikkordene (tags) i høyrespalten, for å vise alt man skriver om. Det er helt unødvendig, og skaper et veldig rotete inntrykk. Særlig hvis stikkordene dine vises som en sky, og ikke en liste.
Leserne dine trenger ikke se denne skyen. Akkurat som med altfor mange kategorier er en stikkordsky overveldende og gir altfor mye informasjon. Leserne vil ignorere den, og den gir lite verdi.
Fiks:
Fjern den!
24. Teksten på innleggene dine er midtstilt
Du synes kanskje at midtstilt tekst ser pent ut på siden din? Det kan fungere med enkelte korte tekster, for eksempel et dikt, men generelt bør teksten i blogginnleggene og på nettsiden din generelt være venstrestilt. Midtstilt tekst er mye vanskeligere å lese og gir et rotete inntrykk.
Øynene våre følger faste lesemønstre fordi vi er opplært til å lese fra venstre, og da blir midtstilt tekst tyngre å lese. Øynene må lete etter starten på hver linje fordi de ikke begynner på samme sted.
Fiks:
Venstrestill teksten. Siden din vil se mye bedre ut, og det vil være lettere for leserne!
25. Det er vanskelig å dele innholdet i sosiale medier
For å få nye lesere og skape engasjement, er det viktig at innholdet ditt er lett å dele. Du må ha synlige knapper som lar leserne dele på de mest populære kanalene. Har du ikke synlige knapper, er det ingen som deler. Folk gidder ikke lete etter knappene, de må finne dem med en gang.
Alle bloggplattformer kommer med delingsknapper, men disse er ofte altfor diskrete.
Fiks:
Installer plugins eller andre funksjoner som optimaliserer deling. La knappene være synlige, gjerne la dem følge siden nedover når leseren scroller.
Var det mange punkter du kunne forbedre? Er du enig i alle punktene?
Veldig nyttige tips – jeg skal redesigne MYE på bloggen min etter å ha lest disse! Tusen takk!
Hei Inger Lise! Så hyggelig å høre, jeg er veldig glad for at tipsene jeg kommer med kan hjelpe deg! ?
Dette var nyttige tips! Jeg har nylig funnet frem til min gamle blogg (som har ligget i dvale i to år), og selv om jeg i utgangspunktet liker designet skulle jeg ønske jeg heller kunne ha en magasin-layout på bloggen. Tudor designet fra squarespace er slik jeg vil at bloggen min skal se ut – ren og oversiktlig. Jeg blogger imidlertid enn så lenge på blogg.no, og tror ikke at jeg kan lage en slik layout på deres sider. Jeg vurderer å bytte, men vil se om jeg klarer å oppretholde bloggingen denne gangen, før jeg bruker masse tid på design og eventuelt flytting.
Tusen takk for disse tipsene og for bloggen din – den er til stor hjelp og inspirasjon!
Hei Elena! Tusen takk for utrolig hyggelig tilbakemelding, det setter jeg stor pris på ❤️️ Det er kjempebra at du har funnet designet du vil ha og som du liker, det kan være ganske vanskelig! Du må selv vurdere hvordan du vil gjøre det, men kanskje det å bare hoppe i det og bytte til Squarespace og få det slik du vil, faktisk kan bidra til at du klarer å oppretteholde bloggingen? Noen ganger kan sånne ting inspirere og gjøre at man vil og klarer mer ? Men det ser du best selv! Masse lykke til i alle fall!
Hei Lene!
Ja, her var det mange nyttige råd og tips!
Dessverre ser det ut som om jeg har «syndet» på enkelte områder under byggingen av min egen hjemmeside.
Skal se hva jeg kan gjøre for å fikse enkelte detaljer…
Visste du forøvrig at din https:// web adresse har en hengelås med en gul varseltrekant?
Jeg kommer fortsatt til å lese grundig alle e-mailene du sender, og er takknemlig for å kunne dra nytte av din blogg-ekspertise.
Vennlig hilsen,
Jan Evensen
—
Nei det visste jeg ikke, tusen takk! Det var et bilde som ikke hadde https, kun http. Det er fikset nå ?? Ellers veldig glad for at jeg kan hjelpe og for at du synes innleggene og e-postene mine er nyttige!
Mye bra tips 🙂 Noe som også er viktig – spesielt når man tenker på punkter som f.ex. fonter, reklame, bilder og video – er hastigheten på siden/bloggen. Bruker man f.ex. Google webfonts, så vil hver forskjellig font man bruker gjøre siden litt tregere å laste inn – også om det er forskjellige tyngder av samme font (altså f.ex. fet/bold, kursiv/italic…). Der kan man fort gå på en smell. Det samme skjer om man har mange eller store bilder. I WordPress er det flere plugins som hjelper deg å optimalisere bildene så de ikke blir tyngre enn nødvendig, og et annet fint triks er såkalt «lazyloading», som gjør at det bare er bildene på toppen av en side som lastes inn til å begynne med, mens bilder lengre ned (som ikke vises uten å scrolle) ikke lastes inn før senere. Det samme gjelder selvsagt også reklame – spesielt om de i tillegg til et bilde bruker javascript, og video… Mange feller å gå i, og det viktige er selvsagt å finne en gylden middelvei, der man både får en fin side, uten å gjøre den for treg.
Ja, hastighet er veldig viktig! Takk for gode tips ?