Jeg elsker å arrangere challenge. Jeg har gjort det mange ganger, og fy søren så bra det er! Det er gøy for deltakerne som opplever stor fremgang på kort tid, og det er gøy for meg som får veldig god kontakt med målgruppen på bare noen få dager.
Men, det er jo ikke bare å kaste sammen noe greier og så har du en suksessfull challenge. En challenge fungerer ikke bra kun fordi det er en challenge. Det er ikke bare konseptet i seg selv, som gjør at det blir en suksess.
Det ligger nemlig mange timers jobbing bak en suksessfull challenge.
Du må tenke strategisk
Hvis du skal arrangere en challenge som fungerer bra for både deg, businessen og de som deltar, er det noen viktige ting du bør gjøre, tenke på og ha med.
Du vet at jeg elsker å jobbe strategisk. At alt har et mål og et formål. Alt henger sammen, og bygger hverandre opp.
Og det gjelder også i aller høyeste grad for en challenge.
Ting kan ikke være tilfeldige, og du må ha en plan og en strategi. Det er mye arbeid å arrangere en challenge, så da bør du jo sørge for at du får maks ut av jobben, ikke sant?
Jeg bruker det som salgstrakt
Det finnes mange måter du kan bruke en challenge på, og mange formål med å arrangere en challenge.
Jeg har arrangerte challenge 5 ganger for til sammen over 1100 deltakere. Jeg har hatt forskjellige temaer og målgruppe, men formålet har alltid vært det samme.
Jeg har brukt det som salgstrakt, enten til kurs eller medlemsportalen Businesstrategi.
Challenge fungerer nemlig veldig godt som salgstrakt, fordi du skaper en nær og god kobling med deltakerne før du går over i salg.
Men du kan også bruke det til mange andre ting. For eksempel å bygge e-postlisten din, eller bygge know, like and trust factor.
Det går også an å arrangere challenge for medlemmer i medlemsportalen eller kurset ditt, for å skape engasjement eller få dem til å implementere noe du underviser om. Vi har blant annet hatt videochallenge i Businesstrategi.
Jeg har prøvet og feilet meg fram
Jeg har gjort meg mange erfaringer i løpet av de årene jeg har arrangert challenge. Det er jo akkurat som alt annet vi gjør, vi må teste og lære for å bli bedre.
Hver gang jeg har arrangert challenge har jeg lært noe nytt eller fått noen nye ideer og erfaringer, som jeg tar med meg inn i neste challenge.
Og jeg synes det fungerer bedre og bedre for hver gang. De som deltar får resultater, har det gøy, de lærer masse, bryter ut av komfortsonen, og ikke minst: de konverterer til salg etterpå i mye større grad enn «vanlige» folk som ikke deltar i challengen gjør.
Du bør derfor helt klart teste å arrangere challenge, hvis ikke du har gjort det. Og for å hjelpe deg til å få maks ut av din neste challenge, deler jeg noen tips og råd som du må tenke på.
Her er mine tips for en suksessfull challenge:
1. Ha et tydelig formål med challengen
Du er helt nødt til å vite hvorfor du arrangerer challengen. Hva formålet ditt er. Skal du selge noe etterpå? I så fall, hva da? Skal du bruke det til å bygge e-postlisten? Vise kunnskap?
Du må være veldig tydelig for deg selv på hva poenget med den er, sånn at du velger riktig tema.
Temaet for challengen må nemlig henge ekstremt godt sammen med formålet.
Du må sørge for at de som melder seg på er i målgruppen, enten du går over i salg eller om det er for å bygge e-postlisten. Temaet du velger vil avgjøre hvem som har lyst til å være med, og når du vet hva formålet er, kan du velge et tema som tiltrekker dem som passer for formålet.
2. Sørg for at den er perfekt for kun målgruppen
Du må ikke være redd for å frastøte deg folk. Ikke lag en challenge som hele verden kan delta på. Lag en som er perfekt for akkurat dem du skal selge til etterpå.
Det er det som gir salg.
Det spiller ingen rolle om du «kun» får inn 40 deltakere i challengen, så lenge de er midt i målgruppen. Hvis 15 % av dem kjøper har du solgt mye mer enn om du fikk inn 200 som ikke er interesserte i produktet ditt etterpå.
Også for challenge handler det om kvalitet over kvantitet.
Lag et tema som er helt perfekt for akkurat de som skal kjøpe det du selger etterpå. Drit i alle andre, de kjøper jo ikke uansett så du trenger dem ikke.
Les mer: Hva er en målgruppe, og hvorfor er det så viktig?
3. Ha et konkret og målbart mål
Det aller viktigste for at en deltaker opplever en challenge som nyttig og bra, er at de får fremgang. Og for å få fremgang, må du ha et konkret og målbart mål.
Du må ha et resultat i enden av challengen. Noe som gjør at de kan si «Jeg har gjort det, jeg er ferdig».
I min Instagramchallenge handlet det om å gjøre forbedringer i profilen, og de fikk helt konkrete ting de skulle gjøre.
I målgruppechallengen skulle de ende opp med et dokument som beskriver målgruppen.
I videochallengen skulle de publisere en ny video hver dag, som bygget opp til at de til slutt skulle tørre å publisere en salgsvideo offentlig.
Alle disse tingene er konkrete mål. Det er noe de kan si at de har fullført og gjort.
Andre mål kan være å få 100 abonnenter på e-postlisten på en uke. Å løpe 10 km i løpet av 5 dager.
Har du ikke noe konkret, er det vanskeligere for deltakerne å si at de har fullført og nådd målet. Og det gjør at de opplever mindre verdi.
Og at de opplever verdi er det viktigste for deg, fordi det er det som overbeviser dem til å kjøpe etterpå.
4. Hold den kort, maks 7 dager
Har du tid til å gjøre en spesifikk oppgave hver eneste dag de neste 30 dagene? Nei, tenkte det. Og det har ikke målgruppen din heller.
For å få en suksessfull challenge, må den være kort. Gjerne 5 dager, maks 7.
Det vil både gjøre at flere melder seg på fordi det føles overkommelig, og det vil gjøre at flere fullfører fordi det faktisk er mer overkommelig. Og det – gjør at de opplever verdi.
5. Gjør det enkelt å implementere og få wins
Det viktigste for at du får en suksessfull challenge, er altså at deltakerne opplever fremgang. At de får wins, og føler at de får til noe eller lærer noe.
Og da må du gjøre det enkelt å få til eller lære noe.
Mange er redde for at challengen de lager er for simpel. At temaet er for enkelt og at oppgavene er for små. Så de leser på med informasjon.
Ikke gjør det. Less is more, også for en challenge.
Enkelt er bra. Fordi enkelt er forståelig og gjennomførbart. Og gjennomførbart betyr? At de opplever fremgang og får verdi, som igjen øker sjansen for at de vil kjøpe fra deg etterpå.
Det er ikke hvor vanskelig noe er eller hvor smart du fremstår som selger. Det er følelsen av fremgang deltakerne får.
6. Ha en lukket pop up-gruppe på Facebook
Jeg vil helt klart anbefale deg å ha en pop up-gruppe på Facebook. Det er en egen lukket gruppe du har kun for deltakerne i challengen. Du oppretter en ny gruppe, åpner den når du åpner påmeldingen, og stenger den når lanseringen din er ferdig etter challengen.
Du bør bruke gruppen til å bygge opp mot challengen før dere starter, sånn at du holder deltakerne engasjerte og varme. Du kan også bygge community og skape relasjoner mellom deltakerne slik at de blir kjent og opplever det som et trygt sted med venner. Det øker sjansen for engasjement under challengen.
Du bør også bruke gruppen aktivt i challengen. Del innlegg med dagens oppgave, del innlegg der de kan spørre om hjelp, og del innlegg på kvelden der de kan dele sine tanker om oppgaven og hvilke wins de fikk.
Og så må du være aktiv og til stede og svare på kommentarer, heie og engasjere deg. Det gjør at de føler at du følger dem opp og ser dem, og bygger en relasjon.
7. Gå live hver dag
Det kan godt være at du synes live er skummelt eller stressende. Kanskje du til og med hater det.
Men skal du virkelig ha en suksessfull challenge, så må du gå live hver dag.
Du må være til stede. Du må vise deg fram sånn at de ser ansiktet ditt, ser lærestilen din, ser personligheten din, dialekten din, faktene dine, og blir kjent med deg.
Det er også en perfekt anledning til å vise hva du kan. Du kan snakke om dagens tema og svare på spørsmål de har. Du kan hjelpe dem over mindsetissues eller ting som stopper dem fra å få dagens win, og pushe dem til å få fremgang.
De trenger å oppleve at de vet hvem du er og at de stoler på deg. At de liker deg og det du sier og gjør.
Det er know, like and trust som avgjør et salg, og ingenting bygger det så mye som live video.
Det var 7 tips fra meg! Dette er alle ting jeg selv gjør og tenker på når jeg lager og arrangerer challenge. Ting jeg har prøvet og feilet meg fram til, etter å ha arrangert challenge i mange år.
Nå er det din tur! Jeg vil utfordre deg til å arrangere en challenge for businessen din i løpet av de neste 3 månedene. Tar du oppgaven?
Vil du ha hjelp til å lage challengen din?
Jeg vet at det kan føles komplisert å sette opp en challenge. Hvordan velger du det temaet som fungerer best? Skal den være gratis, eller skal du ta betalt? Hvordan skal du promotere den?
Du har sannsynligvis mange spørsmål, og jeg har svarene du trenger.
I guiden «Slik arrangerer du en suksessfull challenge» får du hjelp til alt dette, og mye mer.
Sjekk ut guiden, så du kan komme i gang med å lage din egen challenge i løpet av de neste 3 månedene!
Legg igjen en kommentar