Du vet hvor mye jeg elsker å jobbe effektivt. Både når det gjelder å jobbe strategisk sånn at alt fungerer bedre og dermed blir mer effektivt, men også når det gjelder å effektivisere selve jobbingen.
Derfor har jeg, en ihuga InDesign-fan, gått over til å nesten bare bruke Canva til alt jeg lager av grafisk materiell til businessen.
Les mer: 4 grunner til at du bør bruke Canva til design i businessen din
Canva er nemlig så vanvittig bra for å effektivisere den delen. Og selv om jeg er veldig glad i design selv, så er det ikke kjedelig, fordi du fortsatt kan og bør tilpasse malene du bruker. Jeg får derfor fortsatt lekt meg med design, jeg bare sparer masse tid på å slippe å gjøre grunnarbeidet.
Men hva kan du lage i Canva? Alt, skulle jeg til å si 😂 Men for å gi deg noen ideer får du 12 eksempler og forslag her i dette blogginnlegget.
Forresten, hvis ikke du bruker Canva Pro kan jeg absolutt anbefale det. Du får mange flere maler og flere funksjoner, og det koster ikke all verdens. Det koster 1200 kroner i året, eller rundt 129 kroner i måneden.
1. Innlegg til Instagram
Det første og kanskje mest populære å bruke Canva til, er innlegg på Instagram. Her har jeg gått 100 % over til å kun bruke Canva, og jeg har nå over 100 forskjellige maler jeg varierer mellom og bruker.
Det betyr at jeg har maler for mange forskjellige typer innlegg, alt ifra promo for live workshop til blogginnlegg, karuseller med fakta og sitater.
Jeg bruker noen maler som de er, og de fleste tilpasser jeg litt. Så gjenbruker jeg dem senere ved å bytte ut tekst og bilde. En mal kan brukes mange ganger, uten problem.
2. Cover til Reels + Reels uten video
Når du lager Reels, bør du ha et godt cover sånn at flere ser den. Det betyr at coveret må inneholde tekst som forteller hva Reelen handler om, så folk gidder å trykke for å se den.
Jeg bruker maler i Canva til alle mine Reels-covers. På den måten blir stilen lik, og det er enkelt å gjenbruke.
I tillegg finnes det også mange maler for å lage Reels. Ikke covers, men selve Reelen. Det kan du også tilpasse og bruke, og det kan være et godt alternativ om du synes det er vanskelig å være på video.
Dette er eksempel på en mal til en Reel med tekst, som ikke krever video. Det er enkelt å lage i Canva.
3. Slides til webinar, workshop, kurs, medlemsportal
Det er superenkelt å lage fine slides i Canva! Workshopen, kurset etc vil se mye mer profesjonelt ut når du bruker en mal, i tillegg til at du sparer mye tid selvfølgelig.
Gjenbruk, gjør justeringer og lag deg flere maler å velge mellom. Du kan ha en til kurset ditt, en til medlemsportalen, en til workhops og en til webinar, feks.
Dette er det punktet som har tatt meg lengst tid å flytte over fra InDesign til Canva, men også der har jeg gradvis begynt å bruke Canva. Jeg har laget flere workshops i Canva, blant annet redesignet jeg hele den store live workshopen der vi planlegger neste år for businessen din.
Det ble mye finere, og jeg brukte en brøkdel av tiden på å lage i Canva som jeg gjorde da jeg satt det opp selv i InDesign opprinnelig.
4. Bilder til annonser
Hvis du kjører annonser på Facebook eller Instagram, er det grafiske superenkelt å lage i Canva.
Du trenger forskjellige versjoner til de forskjellige plasseringene, og det er enkelt å kopiere innholdet fra et dokument til et annet og justere etter størrelsen hvis du vil ha samme utseendet på for eksempel Facebook og Instagram.
Jeg bruker bare Canva til å lage mine annonser nå.
5. Arbeidsbøker til kurs og portal
Når du lager onlinekurs eller du har en medlemsportal, trenger du veldig ofte å lage noen arbeidsbøker.
Det er det veldig tidsbesparende å lage i Canva!
Der kan du enkelt finne en mal du kan starte med, og så bare gjøre små justeringer. Endre farger og fonter, om du trenger. Flytte rundt på rekkefølgen av sidene. Bytte bilder.
Du kan også enkelt duplisere en side hvis du vil bruke den samme sidemalen flere ganger i samme arbeidsboken.
6. Onboarding-bøker til 1-1-kunder, Mastermind etc
Hvis du jobber 1-1, eller du har Mastermindgrupper eller gruppeprogram, trenger du en form for onboarding.
Det kan du enkelt lage i Canva.
Det fungerer på samme måte som en arbeidsbok, men en velkommen-bok inneholder helt andre ting. Dermed vil en mal også kunne hjelpe deg til å få med ting du kanskje ikke har tenkt på at bør inn i en sånn bok.
Å jobbe 1-1 og delta i Masterminds og gruppeprogrammer er en dyr tjeneste. De har sannsynligvis betalt deg en god del penger for dette. Da er det viktig å fremstå profesjonell.
Velkommenpakken er det første som møter kundene dine etter at de har betalt, og med maler og Canva ser det enkelt veldig profesjonelt ut.
7. Toppbilder til Facebook-grupper
Det finnes mange måter å bruke en Facebookgruppe på. Kanskje du har gratisgrupper hvor du bygger community og tillit med potensielle kunder? Eller kanskje du har betalte grupper der du samler medlemmer eller studenter.
Uansett, så trenger gruppen din et toppbilde og du bør bytte og oppdatere dem jevnlig. Det kan du enkelt lage i Canva og bare justere og oppdatere fra gang til gang.
Dette bruker jeg flere ganger hver måned.
Jeg bytter toppbilde i gruppene for medlemsportalen hver måned med hva vi skal jobbe med fremover. Og sparer masse tid på å bruke mal hvor jeg bare oppdaterer måned og innhold. Dette er malen for Businesstrategi.
Av og til oppdaterer jeg og tar i bruk en annen mal i noen måneder, men jeg bruker fortsatt alltid en mal jeg kan lage i Canva.
8. Cover til podkast
Hvis du har planer om å lage en podkast, er det overraskende enkelt å lage i Canva. Du kan søke etter podcast cover for eksempel, så får du mange forskjellige alternativer. Og husk, hvis du har Canva Pro får du tilgang til mange flere maler enn med gratisversjonen.
Jeg kommer med en podkast nå i år, og jeg har laget coveret til den i Canva.
Jeg brukte mal til et Instagram-innlegg som jeg tilpasset, så husk at det finnes egentlig ingen regler.
Men når du bruker Canva som utgangspunkt får du et mye mer profesjonelt resultat, fordi det jo er designere som har laget malen du går ut ifra.
Dette er coveret jeg har laget til podkasten Business Mindset som kommer veldig snart!
Les mer: Jeg avslører mine store businessplaner og mål for 2023!
9. PDF-er og sjekklister til freebies
For å bygge e-postlisten, bør du bruke freebies. Og det kan du enkelt lage i Canva.
Les mer: 20 ting du kan tilby leserne mot e-postadressen
Det finnes en enorm mengde maler på ting som sjekklister, guider, arbeidsbøker og andre ting du kan bruke som freebies. Søk etter lead magnet, så får du masse treff.
Å bruke en mal gjør at du bruker mye mindre tid på å lage freebien, og dermed får du også mer tilbake for hver e-post som melder seg på.
I tillegg bidrar malen til at du fremstår profesjonell i en potensiell kundes første møte med deg, som en freebie veldig ofte er.
10. Bilder til blogginnlegg og/eller Pinterest-innlegg
Hvis du har blogg, trenger du bilder. Du kan selvfølgelig bruke bilder av deg selv eller som du har tatt. Eller du kan bruke stockphotos. Ofte kan det være det beste.
Men noen ganger kan det være fint med innlegg som har litt tekst på seg, for eksempel tittelen til blogginnlegget. Det samme gjelder også hvis du bruker Pinterest. Da trenger du bilder som har tekst på seg.
Søk etter blog post eller Pinterest, så får du masse treff på maler du kan lage i Canva.
11. Brandingboard
Hvis du trenger å jobbe med det visuelle utrykket til businessen din, er et brandingboard et godt sted å starte.
Det er en visuelle representasjon av følelsene stilen og fargene businessen din skal skape og ha.
Du kan både bruke det til å søke etter inspirasjon, finne farger og uttrykk, og du kan bruke det til å lage ditt eget brandingboard.
12. Headere til e-post/nyhetsbrev
Hvis du sender ut e-poster til kunder eller ukentlige nyhetbrev, kan det hende at du ønsker å ha et toppbilde i e-posten som forteller hva den gjelder.
Det kan være logoen til medlemsportalen i e-poster til medlemmer, eller det kan være din logo i e-post til nyhetsbrev.
Du er ikke nødt til å ha en logo i toppen, men om du ønsker det kan du enkelt lage i Canva. Søk etter email header.
PS: Det er helt bevisst at Instagram stories ikke er med i denne oversikten. Ferdig laget og designet innhold fungerer ikke like godt der. Jeg har testet det, og min erfaringer at det gir mye dårligere rekkevidde og respons. Jeg vil anbefale at du holder stories mer ekte og basic, slik det jo egentlig er ment å være.
Hvor får du fatt i maler?
Nå som du vet mange ting du kan bruke det til, tenker du kanskje «Okei, men hvor finner jeg maler»? Easy!
Canva Pro
Du finner mange gratis maler i Canvas gratisversjon, så det er bare å klikke seg rundt der og se. Men, hvis du vil ha et mye større utvalg av både maler og stockphotos, bør du oppgradere til Pro. Da får du mange flere funksjoner, og det er absolutt verdt prisen.
Styled Stock Society* (reklame, jeg er affiliate)
Jeg er som sagt veldig glad i maler, og jeg har et abonnement hos en fotograf hvor jeg får stockphotos jeg bruker til businessen. Men, hun lager også grafisk design, og med jevne mellomrom får jeg også Canva-maler i abonnementet! Det var noe hun la til for en stund siden, fordi det har blitt så populært å bruke Canva.
Hvis du vil ha stockphotos og Canvamaler kan du sjekke ut Styled Stock Society her!*
Jeg elsker dette abonnementet, og har vært medlem i mange år.
Lag selv og gjenbruk
Du kan selvfølgelig også lage dine egne maler. Enten ved å tilpasse maler du har kjøpt og gjøre dem til dine egne, eller ved å designe fra bunnen av. Du finner mange elementer og bilder i Canva.
Bare husk at du må lage et sett med maler for forskjellige ting du trenger, sånn at du fortsatt jobber effektivt. Du skal ikke starte fra bunnen av hver gang, da forsvinner poenget.
Dette var mine tips, men del gjerne dine egne hvis du lager andre ting i Canva! Det finnes egentlig ingen grenser for hva vi kan bruke det til.
Legg igjen en kommentar